Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay yani 20 Şubat 2019 tarihinde farklı 42 kadro ile memur alımı yapacağını açıklamıştı ve adaylar başvurularını 20 Şubat 2019 tarihi ile 06 mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiler.

Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre başvuru sonuçları 10 Mart 2019 tarihinde açıklanacak tı ancak adaylar 12 gündür sonuçların açıklanmasını bekliyorlar.

SONUÇLAR SEÇİM ÖNCESİ Mİ SEÇİM SONRASI MI AÇIKLANACAK?

Herkesin bildiği gibi 31 mart 2019 tarihinde Yerel seçimler olacak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin alımını yapmakta olduğu 387 memur alımı ilanı da tam seçimlere denk geldi ve adaylar tedirgin oldu. Binlerce kişinin başvuru yapmış olduğu bu ilan hakkında bir duyuru beklenmektedir.

Ayrıca yayımlanmış olan başvuru kılavuzunda da sonuçların 07 Mart 2019 tarihi ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında açıklanması gerektiği belirtilmiştir.

MEMUR ALIMI İPTAL OLDU İDDİASI?

Sosyal medya üzerinde ve takipçilerimizi bizlere ulaştırdığı talep mailleri ve sitemize yapılmış olan doyumlarda Diyarbarkı Büyükşehir Belediyesnini memur alımı iptal olduğu yönünde tepkiler geldi. Ancak bu konuda Belediyenin herhangi bir açıklaması olmaması ile birlikte bu tür iddiaların edilmesi yanlıştır.

Sonuçlardan anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilir veya sosyal medya hesaplarımızı takip ederek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

ADAYLAR NEYE GÖRE SEÇİLECEK? TORPİL Mİ YAPILIYOR?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hakkında ortaya atılan bir diğer iddia ise adayların haklarının yenildiği ve belediyenin alım yapacağı 287 kişinin hazır olduğu yönündedir. Ancak biliyorsunuz ki böyle birşeyin olması mümkün değildir ve herkes hakettiği duruma göre değerlendirileceklerdir.

Belediye 42 farklı kadro için aldığı başvuruları değerlendiriyor.Değerlendirme adayların kamu Personeli Seçme Sınavın dan almış oldukları KPSS puan durumuna göre bir sırlama yapılarak her kadro için kadro sayısının 5 katı kadar KPSS puan sırasına göre belirtilecek ve toplamda kadro sayısının 5 katı kadar aday sınava tabii tutulacaktır.

Editör: TE Bilisim