Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında 75 Zabıta Memuru alımı yapılacak. İlana başvurular hafta başı ile birlikte başlamış olup artık sona eriyor. Başvuru yapmamış olan adaylar için son gün. Öte yandan başvuru yapan adaylar sonuçları beklemeye başladılar. Peki Başvuru Değerlendirmesi nasıl yapılacak? Sonuçlar ne zaman?

75 Zabıta Memuru Alımı Yapılacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 75 Zabıta Memuru alımı yapacaüını bildirmişti. Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere 10. Dereceli kadroya alım yapılacak. Ön Lisans seviyesinde başvuru alınmış olup Başvuru için KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Ayrıca başvuru yapacak adaylardan, Erkek adaylar için 170 ve Kadınlar için 160cm bpyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak ve en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak. Başvuru yapacak olan ve ilanın detaylarını incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta memuru alımı için adaylardan KPSS şartı talep edilmekteydi. Bu yönde Başvurular 2020 yılı KPSS'den alınmış olan KPSSP93 puan türündeki puan ile yapıldı. Değerlendirmelerde adayların KPSS puanı ele alınarak olup en yüksek puandan başlamak üzere en düşük KPSS puanına kadar yapılacak sıralama ile belirlenecektir. Bu kapsamda en yüksek puana sahip 375 aday sınava katılacaktır. Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır,

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak!

Büyükşehir Belediyesine 75 Zabıta Memuru alımı için başvuruların 28 Ocak 2022 tarihi ile sona ermesi ile sonuçları 15 gün içerisinde yani 10 Şubat 2022 tarihinde açıklanacaktır. Sonuçlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi İnternet adresi üzerinde duyurulacaktır. 

Başvuru sonuçlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Yapılacak!

Sözlü ve uygulamalı sınav 14/03/2022 –25/03/2022 tarihleri arasında Fırat Mahallesi Dorşin Caddesi Kayapınar/Diyarbakır adresinde bulunan Talaytepe Kapalı Spor Salonunda yapılacaktır. Sınavlar saat 09.00’da başlayacaktır.