Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memur alımı ilanı yeniden yayımladı. 2022 Yılı kapsamında yayımlanan memur alımı ilanına göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta yönetmeliğine göre 75 Zabıta Memuru Alımı yapacak.

İlan Yeniden Yayımlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alımı için ilan 2021 Aralık ayında da yayımlanmıştı. Ancak 10 Şubat 2022 tarihi ile gelmiş olan duyuru ile ilan iptal edilmişti. İlanın yeniden yayımlanmasını bekleyen adaylar için Müjde!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 Zabıta Memuru Alımı ilanı yeniden yayımlandı ve başvuru tarihleri güncellendi!  Ön Lisans Mezunu Memur Alımı yapılacak olup başvurular 2022 yılı Nisan ayı başlayacak. Haberimizde sizlere aşağıdaki soruların cevaplarını paylaşacağız.

  • Kontenjan Dağılımı ve Nezyniyet Bilgisi Nedir?
  • 2022 Yılı Zabıta Memuru Alımı Şartları Ne Olacak?
  • Başvuru Süreci ne Zaman Yapılacak?

Daha Önce Başvuru Yapan Adaylar Ne  Yapacak?

Büyükşehir Belediyesi Zabıta memuru alımı için daha önce ilana başvuru yapan adayların başvurusu iptal edilmişti. Malesef daha önce başvurusu kabul edilen adaylar tekrardan başvuru yapmak zorunda kalacak.

75 Zabıta Memuru Alımı Kontenjan Bilgisi:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 kişilik kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında Kadın Erkek adaylar içerisinden Ön Lisans mezunu 70 KPSS Puanı ile Zabıta Memuru Alımı yapacak.

2022 Yılı Zabıta Memuru Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Genel Şartlar:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Zabıta Memuru Özel şartlar:

Adaylardan özel olarak, KPSS, Eğitim, Yaş, Boy şartları aranacak.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Ön Lisans seviyesinde P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Özel Güvenlik ve Koruma, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri veya Adalet Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Yaş Şartı: Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak.

Boy Şartı: Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160cm boyundan kısa boylu olmamak.

Başvurular 2022 Yılı Nisan Ayında Yapılacak!

Yeniden yayımlanmış olan Belediye memur alımı ilanına göre adaylar başvurularına 4 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 8 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece İstenen belgelerle şahsen belediye ye yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU