Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri Alımı için ilan yayımlamıştı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 75 kişilik kadro ile Memur alımında sona gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını nasıl yapacak? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm detayları sizlerle haberimizde paylaşacağız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 İtfaiye Eri Alımı için başvurular 15 Şubat 2021 tarihi ile başlamıştı. Artık başvurularda son güne gelindi. Bu kapsamda adaylar en geç 19 Şubat 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte şahsen belediye ye yapılacak.

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

Belediyenin itfaiye Eri Alım ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Aynı zamanda Adaylardan Ön Lisans mezunu olmak, 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olan, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartlarını taşıyanların başvurusu kabul edilecek.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Belediyeye başvuru yapan adayların değerlendirme için KPSS puanları ele alınacaktır. Bu yönde KPSS taban puanı ile 60 olarak belirtilmişti ve adayların KPSS puanları ele alınacak en yüksek puandan en düşüğe kadar yapılacak sıralama ile değerlendirmeler yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözlü ve Uygulamalı Sınava girmeye hak kazanan adayların, KPSS puanları ile hangi tarihte sözlü ve uygulamalı sınava gireceği 02/03/2021 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı genel ağ sayfasında https://www.diyarbakir.bel.tr/ ilan edilecek olup, ayrıca Sınav Giriş Belgeleri sınava girmeye hak kazanan adaylara başvuru formunun iletişim bilgileri bölümünde belirtilmiş olduğu adrese gönderilecektir. Başvuru formunda belirtilmiş olan adres tebligat adresi olup, hatalı adres bildirimleri başvuranın sorumluluğundadır.

Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için, İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA