Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi personel alımı için duyuru yayımladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi İnternet adresi üzerinde yapılan duyuruya göre 423 kişilik boş kadro ile İşçi Alımı ve Personel Alımı yapılacağını bildirdi. Bu yönde Belediye Personeli Alımı kapsamında başvuru süreci önümüzdeki hafta başlayacak olup ilan hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

423 PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi internet üzerinde gelmiş olan duyuruya göre Büyükşehir Belediyesi, Bağlı kuruluşları ve birimlerine toplamda 423 kişilik boş kadro ile işçi personel alımı yapılacak. Bu yönde alımlar,

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 56,
  • DİSKİ ( Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi ) 87,
  • Kayapınar Belediyesi 130,
  • Yenişehir Belediyesi 100,
  • Sur Belediyesi 50,

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Yapılan açıklamaya göre alımların Kamyon Şoförü, Kepçe Operaötrü ve İşçi alanlarında yapılacağı görüldü.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adaylardan bazı nitelikler arayacak. Bunlardan en önemli olan niteliklerden birisi de adayların, Büyükşehir için Diyarbakır'da ikamet etme şartı, ilçelerde de Kayapınar, Sur ve Yenişehir Belediye sınırları içerisinde ikamet etme şartı olmasıdır.

Bunun dışında adaylardan aranacak şartla henüz bilinmiyor. Ancak genel olarak " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Söz konusu olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 423 işçi alımı ve personel alımı için yapılan açıklamaya göre adaylar başvurularına 22 Mart 2021 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 24 Mart 2021 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.

Adaylar başvurularını sadece elektronik ortamda son başvuru günü saat 17:00 a kadar isbasvuru.diyarbakir.bel.tr adresi üzerinden online olarak yapılabilecektir.

KURA ÇEKİMİ İLE DEĞERLENDİRME YAPILACAK!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada başvuruların 24 mart 2021 tarihi ile bitmesi ile adaylara kura çekimi yapılacak. Belediye bu yönde " Başvuruların bitmesinin ardından işe alımlarda herhangi bir sorun yaşanmaması ve şeffaf olması için yapılacak kura ile istihdama katılacak 423 kişi belirlenecek " şeklinde açıklamada bulundu. Belediye tarafından açıklamanın tamamına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

AÇIKLAMANIN TAMAMI BURADA

İlan metni yayımladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim