Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurusu başladı. DBB 2022 yılı kapsamında olmak üzere 75 kişilik kadro ile Zabıta Memuru Alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci başlamış olan ilan hakkında detayları siz değerli okurlarımız ilse paylaşacağız.

75 Memur Alımı Detayları:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 kişilik kadro ile genel idare hizmetleri sınıfında 10. dereceli kadroya Kadın veya Erkek adaylar içerisinden Zabıta Memuru alımı yapacak. Eğitim için adaylardan, Ön Lisans seviyesinde olmak üzere Mahalli İdareler, Mahalli İdareler ( Zabıta ) veya Yönetimler Ön Lisans programlarından mezun olmuş olmak şartı aranacak.

Başvuru Süreci Başladı!

Büyükşehir Belediyesine Zabıta memuru alımı başvuru süreci başladı. 24 Ocak 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 28 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını sadece şahsen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yapılacaktır. Başvuru için adaylardan aşağıdaki belgeler istenecek.

Başvuru Belgeleri Nedir?

  • Nüfus cüzdanı aslı veya Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,
  • Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya e-devletten alınan barkodlu çıktısı (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • 2 adet fotoğraf (1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak),

Kimlerin Başvurusu Geçerli Olacak?

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Zabıta memurluğu için, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

İlanın detayları ve Başvuru Kılavuzu Burada

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri Alımı Ne Zaman?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta memuru alımından sonra adaylar İtfaiye Eri alımı yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladılar. DBB en sonra İtfaiye eri alımını 2021 yılı başlarında yapmıştı. Yeni alımların 2022 yılı ilk aylarında yayımlanması bekleniyor. İlanlardan haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA