Belediyelere memur ve personel alımları devam ederken bir yanda bugün yayımlanan ilana göre en az lise mezunu adaylar arasından 300 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacağı bildirdi. Başvuru süreci ay sonunda başlayacak olan ilan hakkında, Başvuru şartları, Kadro dağılımı ve diğer detaylar hakkında bilgileri İşin Olsa ekibi oalrak sizlerle paylaşacağız.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında 300 kişilik boş kadro ile İtfaiye eri alımı yapılacak. Bu yönde Kadın ve Erkek adaylar içrisinden KPSS En az 55 puan ile lise mezunu 100 İtfaiye eri ve KPSS en az 60 puan ile Ön Lisans mezunu 200 İtfaiye eri alımı yapılacak. Alımlar genel İdare Hizmetleri sınıfından 10. Dereceli alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesine alımını yapacağı İtfaiye eri alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi genel nitalikler aranacak.

ÖZEL NİTELİKLER NEDİR?

KPSS En Az 55 Puan Şart

Adaylardan 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 puan tründen en az 55 puan ve Ön Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı arnır.

Yaş Şartı: İtfaiye eri için yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak.

Boy ve Kilo Şartı: Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması.

Sağlık Şartı:

  • İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarından mezun olan adayların başvuru yapacağı kadrolar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
  • Ortaöğretim kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dallarının birinden mezun olan adayların başvuru yapacağı kadrolar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri alımı başvuruları 30 Mart 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 03 Nisan 2020 tarihine kadar devam decektir. Adaylar başvurularını sadece istenen belgeler ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Dairesi Başkanlığı Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal 2 Bulvarı No:9, 06070 İskitlerAltındağ/Ankara adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

İTFAİYE ERİ MAAŞLARI NE KADAR?

İtfaiye eri sınıfına göre maaş derecesi olur. Bu bağlamda Er, Çavuş, Başçavuş, Amir ve Şoför şeklindedir.

Buna göre 2020 yılı için İtfaiye eri maaşları 3.928,43 Tl, İtfaiye Çavuşu 5164,56 Tl, İtfaiye Başçavuş 5076,14 Tl ve İtfaiye Amiri Maaşları 5295,3 TL'dir

İLANIN TAM METNİ BURADA