Belediyelere Memur Alımı Yapılacak.

Resmi Gazete yayımlanan memur alımı ilanlarına göre 3 farklı belediye bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere KPSS en az 50 puan ile 107 memur alımı yapacak. Alımlar farklı alanlarda ve niteliklerde yapılacak. Söz konusu ilanlara sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Peki adaylardan aranan nitelikler nedir? Kadro dağılımı ve alım yapılacak kadrolar nedir? Başvurular ne zaman başlayacak? işte tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu 3 belediyenin memur alımı ilanına sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Buna göre tüm niteliklere haiz olan Erkek ve Kadın adaylar başvuru yapabilecekler.

Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan özel olarak KPSS, Eğitim, Yaş, Boy ve Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacak.

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den Lise Mezunları için KPSSP94, Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 ve Lisans Mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60, 70 ve 80 puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı: Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadroları için Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak.

Boy Şartı: Zabıta ve İtfaiyeci için Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

KADRO DAĞILIMLARI VE ALIM YAPACAK BELEDİYELER:

Resmi gazetede yayımlanan ilanlara göre, Muğla İli Bodrum Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İli Bafra Belediyesi memur alımı yapacak. Buna göre 107 kişilik kadro ile , 35 Zabıta Memuru, 1 Mühendis, 1 Düz Memur ve 70 İtfaiye eri alımı yapılacak. İşte kadro dağılımı:

Samsun İli Bafra Belediye Başkanlığı:

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı:

Muğla İli Bodrum Belediye Başkanlığı:

BAŞVURULAR:

Söz konusu 3 belediyenin memur alımı ilanına başvurular 12 Ekim 2020 tarihi itibari ile başlayacak. Adaylara başvuru için sadece 4 gün verilecek ve en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecek. Söz konusu ilanlara başvurular istenen belgeler ile birlikte şahsen belediyelere yapılacak. Başvuru hakkında ve istenen belgeler hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Bafra Belediyesi

Bodrum Belediyesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi