Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Belediye personel alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda Bükardı Belediye Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda KPSS puanına göre itfaiye eri alımı yapılacak.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Belediye adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Belediye adaylardan özel olarak KPSS, Eğitim, Boy ve meslek niteliğinde şartlar arayacak.

KPSS Şartı: İlan edilen itfaiye eri kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı KPSS P3 lisans grubundan sınava girmiş olmak ve ilgili puan türünden en az 55 (ellibeş) puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin herhangi birinden mezun olmak ve en az B Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak.

Yaş ve Boy Şartı: 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

Meslek Şartı: Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak ve İtfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURU BİLGİLER:

Belediyenin itfaiye eri alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle yukarıda belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Şartları taşıyan adaylar başvurularına 06 Ocak 2020 tarihi itibari ile başlayabilecek ve gen geç 10 Ocak 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvurular, İstenen belgeler ile birlikte Bükardı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ve mail yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim