Ülkemizde bulunan Belediyeler bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapmaktadırlar. Son zamanlarda yayımlanmış olan ilanlara göre farklı Belediyeler memur alımı, İtfaiye eri ve Zabıta Memuru alımı yapacaklar. Söz konusu bu kadrolara başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve bu şartlar doğrultusunda başvuru yapmaktadırlar.

HANGİ BELEDİYELER ALIM YAPACAK?

Yayımlanmış olan ilanlara göre, Evreşe Belediyesi 3, Diyarbakır Belediyesi 387, Senir Belediyesi 3, Kocaköy Belediyesi 1 memur personel alımı yapacaklar. Ayrıca bu belediyeler Düşük KPSS Puanı ile, Zabıta Memuru, İtfaiye eri ve memur alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Belediyelerin memur alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi genel şartlar aranır.

Özel olarak ise, 2018 yılında yapılan Kamu Personeli seçme sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 55 veya 60 puan almış olmak, daha önce çalışılan Kamu Kurumu veya Kamu Kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak ve görevini yapmasına engel olacak sağlık problemi olmamak gibi nitelikler aranacak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Belediyelerin memur alımı ilanlarına başvurular başvuru tarihleri içerisinde ilgili belediyelere istenen belgeler ile birlikte yapılmaktadır. İlgili alım yapacak belediyeler hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıda ilgili ilanların detaylarını paylaşıyoruz.

Ayrıca Yayımlanacak yeni belediye memur persoel alım ilanlarından anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Evreşe Belediyesi Memur Alım İlanı

Diyarbakır Belediyesi 387 kamu Personeli Alım İlanı

Senir Belediyesi İlanı

Kocaköy Belediyesi Personel Alım İlanı