2018 yılı Zabıta Memuru alımları yapılmıştı. 2019 yılı girmesi ile birlikte uzun zamandır belediyelere zabıta memuru alımı yapılmadı. Binlerce zabıta memur uadayı ilanların yayımlanmasını ve bir an önce hayallerine kavuşmak istiyor. Bizde bu haberimizde sizlere Zabıta memuru alımları hakkında sizlere detaylı bilgi vereceğiz. Başvuru şartları nedir? Nasıl başvuru alınacak? İşte detaylar.

ZABITA MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI:

2018 yılında alımı yapılan Zabıta memuru adaylarından aranan şartlara göre detaylar şöyledir.

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
  • Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesi ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

ZABITA ALIMLARI NE ZAMAN?

2019 yılı Zabıta Memuru alımları henüz yapılmadı. Ancak geçtiğimiz dönemlerde Devlet personel Başkanlığı tarafından Belediyelere bir yazı gönderilmişti ve göndeirlen yazıya göre belediyeler ilgili boşluklarını Devlet personel Başkanlığına ilecek olup alımların KPSS merkezi yerleştirmeye göre yapılacağı belirtildi.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR!

ÖSYM tarafından geçtiğimiz aylarda yayımlanmış olan takvime göre KPSS 2019/2 Devlet personel Başkanlığı Bazı Kurum ve Kuruluşların kadro ve pozisyonlara yerleştirme işlemi 03 Aralık 2019 tarihinde başlayacak ve 12 Aralık 2019 tarihinde sona erecektir.

EN AZ LİSE MEZUNU OLANLAR TERCİH YAPACAK!

Mrkezi yerleştirme ile her yıl olduğu gibi en az lise mezunu olan adaylar tercih yapabilecek. Söz konusu olan merkezi yerleştirme ile KPSS 2019/2 'de lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar için kntenjan olacak ve başvuru şartlarını taşıyan herkes tercih yapabilecek. Ayrıca adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından puan sahibi olmaları gereklidir.

İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Zabıta memuru alımı için ilanlar yayımlandığında veya merkezi yerleştirme başladığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim