Son günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre farklı illerdeki Belediyeler bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadro ve niteliklerde memur alımı yapacaklar. Bu yönde İşin Olsa ekibi bu haberde sizlere kamuya alım yapacak olan belediyeler hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

HANGİ BELEDİYELER ALIM YAPACAK?

Kamuya belediyeler toplamda 395 kişilik boş kadro ile memur alacak. Bu yönde alım yapacak belediyeler, Diyarbakır Kulp Belediyesi 1, Evreşe Belediyesi 3, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 387, Senir Belediyesi 3 ve Kocaköy Belediyesi 1 olmak üzere toplamda 395 memur personel alımı yapılacak.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Belediyeler, Sosyolog, Veznedar, Avukat, İmam, Hemşire, Psikolog, Veteriner Hekim, Topograf, Laboran, İstatistikçi, Arkeolog, Mimar, Mühendis, Ölçü ve Ayar Memuru, Peyzaj Mimarı, Programcı, Sosyolog, Şehir Plancısı,Ambar Memuru, Çocuk Rehberi ve Gözetimcisi, Gişe Memuru, Evlendirme Memuru, Tahsildar, Teknisyen, Aşçı, Bahçıvan, Dağıtıcı, Hizmetli, Çocuk Bakıcısı, Gassal, Hayvan Kesicisi, Temizlik Görevlisi, Zabıta Memuru, Belediye Trafik memuru, İtfaiye Eri, Memur, Bilet satış memuru, Çocuk Eğitimcisi, Fotoğrafçı, Muhasebeci Şoför, VHKİ, Bilgisayar işletmeni pozisyonlarında alım yapılacak.

ADAYLARDAN ARANACAK GENEL ŞARTLAR:

Belediye memur personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya ilgisi bulunmamak, T.C. Vatandaşı olmak, Kamu haklarını kullanmasına engel durum olmamak, Affa uğramış olsalar bile herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından herhangi bir sorunu olmamak ve bunu belgelemek gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Belediyeler adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak, yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, En Az lise mezunu, Ön Lisans mezunu ve lisans mezunu olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 55, 60 puan almış olmak,

Zabıta memuru ve İtfaiye eri alımları için, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak ve İtfaiye eri pozisyonu için görevini yapmasına engel olacak sağlık sorunu olmamak gibi şartlar aranacak. Ayrıca alım pozisyonları farklı olduğundan adayların diğer pozisyonlar için ilgili eğitim programlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR VE İLANLARIN DETAYLARI:

İlgili ilanlar için başvuru tarihleri farklıdır. Adaylar bu belediyelerin ilanlarına başvuru yapabilmeleri için öncelikle aranan nitelikleri taşımaları şarttır. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte son başvuru gününe kadar belediyelerin yazı işleri müdürlüğüne gerçekleştirmeleri gereklidir. İlgili ilanlar için detaylara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Diyarbakır Kulp Belediyesi

Evreşe Belediyesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Senir Belediyesi

Kocaköy Belediyesi

Ayrıca kamuya yayımlanacak diğer belediye memur alım ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek ilanların telefonunuza bildirim olarak gelmesini sağlayabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim