Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre Farklı belediyeler bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı toplamda 658 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacaklarını belirttiler. Buna göre başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen şartları taşımaları zorunludur. Bu haberimizde sizlere alım yapacak belediyeler hakkında detaylı bilgi vereceğiz. İşte detaylar.

BELEDİYELERE MEMUR ALIMI:

Yayımlanan ilanlara göre 8 Farklı Belediye bünyesine memur alımı yapacak. Toplamda 658 kişilik kadro ile farklı pozisyonlarda alım yapılacak. Buna göre alım yapacak Belediyeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğazlıyan Belediyesi, Filyos (Hisarönü) Belediyesi, Kırkağaç Belediyesi, Pazaryeri Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi, Lice Belediyesi, Erciş Belediyesi dir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak öncelikle belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Bu durumda başvuru şartlarını taşıyan erkek ve bayan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilirler. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Herhangi bir ceza Hükmü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 v Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca alım yapılacak pozisyonuna göre adaylardan bazı özel niteliklerde aranmaktadır.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK:

Belediyeler farklı pozisyonlarda alım yapacaklarıdr. Buna göre alım pozisyonları, Mühenis, Veteriner, Teknisyen, Bilet Satış Memuru, Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, Memur, Mimar, Şehir Plancısı, Makina Mühendisi, Harita Mühendisi, Elektrik veya Elektrik-Elektronik Mühendisi ve Avukat pozisyonlarında alım yapılacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Bu durumda adaylardan yukarıdkai pozisyonlara göre özel şartlarda aranmaktadır. tüm şartları yerine getiren adaylar Belediyelerin belirttiği tarihlerde başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvurular belediyenin belirttiği gibi, elektronik ortamda, şahsen veya posta yolu ile yapılmaktadır. Bu detaya ilanların tam metinlerinden ulaşabilirsiniz.

Alım Yapacak
Belediye

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Van Belediyesi

Var

140

15/06/18

TIKLAYIN

Pazaryeri Belediyesi

Var

1

14/06/18

TIKLAYIN

Kırkağaç Belediyesi

Yok

3

13/06/18

TIKLAYIN

Boğazlıya Belediyesi

KPSS 50

10

06/07/18

TIKLAYIN

İstanbul Belediyesi

KPSS 60

500

25/06/18

TIKLAYIN

Lice Belediyesi

KPSS 65

1

11/06/18

TIKLAYIN

Erciş Belediyesi

KPSS 65

1

18/06/18

TIKLAYIN

Filyos Belediyesi

Yok

2

13/06/18

TIKLAYIN

TOPLAM

658

TIKLAYIN

BELEDİYE ALIMLARINDAN HABERDAR OLMA:

Belediye alım ilanlarından devamlı olarak haberdar olmak isteyen adaylar Hazılardığımız İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek kamuya alım ilanı yayımlanan belediye ilanlarında devamlı olarak bildirim alarak ulaşabilirsiniz.