Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan belediye personel alımı ilanlarına göre itfaiye eri alımı yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda Çorum Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Ön Lisans mezunu ve KPSS puanu ile itfaiye eri alımı yapacağını ilan etmişti. Başvurular önümüzdeki ay başlayacak olup İşin Olsa Ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilan hakkında detayları aktaracağız.

KADRO BİLGİLERİ NEDİR?

Çorum Belediyesi 10. Dereceli Genel idare hizmetleri sınıfında 9 kişilik boş kadro ile kadın erkek adaylar içerisinden  İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak ve en az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olan ve KPSS en az 60 puana sahip olan adaylar alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Çorum Beledyesi itfaiye eri alımı için adaylardan genel olarak, aşağıdaki nitelikler aranacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Öğrenim Şartı: İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak.

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

Yaş ve Boy Şartı: Erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

Sağlık şartı:  Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

BAŞVURULAR KASIM'DA BAŞLIYOR!

Çorum Belediyesi İtfaiye ari alımı için başvuru süreci önümüzdeki ay 18 kasım 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 22 Kasım 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Bu yönde başvurular bazı istenen belgele ile birlikte Çorum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ve mail yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim