Şubat ayı belediyelere memur alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Yeni yayımlanan ilana göre Kırıkkale İli Bahşili Belediyesi bünyesindeki eksikliği gidermek üzere ilan yayımladı. 657 Sayılı Devlet memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Mahalli idarelere ilk defa atanacaklara uygulanacak Sınav ve Atama yönetmeliği ile düz memur alımı yapılacak. İlana başvuru için Belediye bazı şartlar talep ediyor. Peki kimler başvuru yapabilecek? Belediye kaç memur alacak? Gibi sorularınızın cevabını sizlerle paylaşıyoruz.

Belediye Memur Alımı Şartları Nelerdir?

Belediye başvuru şartlarını taşıyan Kadın veya Erkek herkes başvuru yapabilecek. Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. İlgili maddenin A bendine göre,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Genel şartları aranacaktır. Ayrıca özel olarak ise KPSS, Eğitim ve Sürücü belgesi şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Herhangi bir Ortaöğretim kurumundan (Lise ve dengi okul) mezun olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak Başvuru Belgeleri Nedir?

Belediye başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularına 4 Nisan 2022 tarihi ile başlayacaklar. Başvuru için 2 günlük süre verilecek olup en geç 6 Nisan 2022 tarihine kadar alınacak başvurular kabul edilecek. Başvurular hem şahsen hem de Elektronik ortamda yapılabilecek. Aşağıdaki adresleri kullanarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Elektronik Başvuru Adresi: www.bahsili.bel.tr

Şahsen Başvuru Adresi: Bahşılı Belediye Başkanlığı Belediye Hizmet Binası Hüseyin Onbaşı Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi no:23 Bahşılı / KIRIKKALE 

Başvuru Belgeleri:

BAŞVURU KILAVUZU