Belediye memur alımı ilanı yayımlandı. Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında Mahalli İdarelere İlk defa atanacaklara uygulanacak sınav ve atama ile memur alımı ve kamu personeli alımı yapılacak. KPSS Puanı ile alınacak başvurularda mezuniyet şartı istenecek.

Belediye Memur Alımı İlan Detayları:

Resmi Gazete'nin 22 Şubat 2022 tarihli yayımladığı ilana göre Aktaş Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere,

Teknik Hizmetler Sınıfında Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği, Harita ve Kadastro önlisans programlarının birinden mezun olmak, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı ile 1 Tekniker alımı yapılacak.

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında ise, Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünden mezun olmak, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı ile 1 Düz Memur Alımı yapılacak.

Başvuru Şartları nedir?

Başvuru için adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olması gereklidir. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" şartları aranacak.

Ayrıca özel olarak ise, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 2002 yılında yapılmış olan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak gereklidir.

Düz Memur alımı için Taban 75 puana sahip olmak gerekse de Tekniker alımı için Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

Belediye memur alımına başvuru süreci 4 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 6 Nisan 2022 tarihine kadar alınacak. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını istenen belgelerle birlikte belediyeye şahsen veya e posta adresine posta yolu ile gerçekleştirecekler.

BAŞVURU KILAVUZU