Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı en az lise mezunu 300 itfaiye eri alımı yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığından ilan edilen bir yeni ilanda lise mezunları için KPSS'den en az 55 üzeri alan, önlisans mezunları için ise KPSS'den 60 üzeri puana sahip kamu personeli adaylarına yönelik gerçekleştirilecek personel anılarından bir tanesi de itfaiye eri alımı olacak.

Adaylar bu başvuruları 1 Temmuz ile 10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilebilecekler. İtfaiye ile alımlarında adamların fiziki şartları sahip olmaları isteniyor. Diğer başvuru şartları ise şu şekildedir.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, Türkiye Cumhuriyeti Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen suçlardan hüküm almamış olmaları adayları asker durum itibariyle askerlik ilişiği olmamaları, askerliğini tamamlamış yada ertelemiş olmaları gerekmektedir. Sağlık şartları bakımından görevini yapmaya engel herhangi bir hastalığın bulunmaması istemektedir. Ayrıca adayların özel şartlara sahip olmak isteniyor. Fiziki şartları özel şartları taşıyan adayların başvuruları ne zaman yapılacağı belli oldu.

İTFAİYE ERİ ALIMI ÖZEL ŞARTLARI;

BAŞVURU TARİHİ; Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı itfaiye eri alanlarında 1 Temmuz ile 10 Temmuz tarihleri arasında istenilen başvuru evraklarımı teslim etmeleri gerekecek.

İSTENİLEN BELGELER; Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı fotokopisi, diploma ya da mezuniyet belgesinin Aslı ya da noter onaylı belgeyi, sürücü belgesini Aslı ya da noter onaylı örneği, KPSS sonuç belgesi, askerliği ilişiği olmadığına dair beyan, 2 adet biyometrik fotoğraf, adli sicil kaydı belgesi evraklarını başvuru esnasında teslim etmeleri istemektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Belediye düzeltme ilanı açıklandı. Yeni kılavuzun detayları için tıklayın

Editör: TE Bilisim