Bağcılar Belediyesi zabıta memuru alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış ve başvuru süreci başlamış olun Belediye Zabıta memuru alımı için sonuçlar beklenmeye başlandı. Belediye bünyesindeki ekskliği gidermek için 50 kişilik kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Memur  alımı yapacağını bildirmişti. Yapılan başvurular sonucunda rekor sayıda başvuru yapıldı. KPSS en az 60 puan ile başvuru alınmış olup değerlendirmeler başlamıştır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Bağcılar Belediyesi Zbaıta memuru alımları KPSS puanına göre yapılıyor olup Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranıyordu. Bu kapsamda mezuniyete göre yapılacak olan KPSS sıralaması ile en yükse puandan en düşük puana kadar yapılacak değerlendirmeye göre kadro sayısının 5 katı aday uygulamalı ve sözlü sınava alınacak.

250 Zabıta Memuru Adayı Sonuçları?

Sınava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı başvuruların değerlendirilmesine müteakip, 22/04/2022 tarihinde Bağcılar Belediyesi resmi internet adresi üzerinden açıklanacaktır.

Sonuç Sorgulama Ekranı: www.bagcilar.bel.tr

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Zabıta Memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup; sözlü ve uygulamalı sınav 09/05/2022-13/05/2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınavlar Saat 09:00’da başlayacaktır. Sözlü ve Uygulamalı Sınav; Bağcılar Belediyesi Göztepe Spor Kompleksi (Göztepe Mahallesi Karanfil Sokak No:61) Bağcılar /İstanbul adresinde yapılacaktır.

Yazılı ve Sözlü Sınav Konuları Nelerdir?

a) Sözlü Sınav;

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

Mahalli İdareler ile İlgili Temel Mevzuat, konularını kapsayacaktır.

b) Uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerinin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.