Antalya Büyükşehir Belediyesi ilanı için başvurular sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış ve başvuru süreci hafta başı ile başlamış olan Belediye Personel Alımı ilanında sona geldik. Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesine 125 İtfaiye Eri Alımı yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda başvuru yapan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı başvuruları 4 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Ekim 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Henüz Başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını belirtilen belgelerle şahsen belediyeye gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular 8 Ekim 2021 tarihi mesai saati bitimine kadar başvuru yapılacak.

Hala Başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitleikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bunun dışında ise İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Önlisans programlarının birinden mezun olmak En az (C) Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak, KPSS'den en az 55 puan almış olmak, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartları aranacak.

Bu niteliklerin tamamını taşıyan adaylar başvuruda bulunabilecekler.

BAŞVURU SONUÇLARI  NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava girmeye hak kazanan adayların, KPSS puanları ile hangi tarihte sözlü ve uygulamalı sınava gireceği 13.10.2021 tarihinde belediyenin web sayfası www.antalya.bel.tr adresinde ilan edilecek olup, adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

Başvuru değerlendirmeleri KPSS Puanı ile yapılacak. KPSS Puanı en yüksek olan 625 aday sınava katılacak.

Başvuru sonuçlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

İTFAİYE ERİ SINAV KONULARI NEDİR?

Sözlü sınav;

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat, konularını kapsar.

Uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

Sınavlar 18-22 Ekim, 25-27 Ekim, 1-5 Kasım tarihleri arasında Gülveren Mahallesi Hürriyet Caddesi Kepez/ANTALYA adresindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının yerleşkesinde yapılacaktır. Sınavlar saat 09.00'da başlayacaktır.