Antalya Büyükşehir Belediyesi personel alımı için ilana çıktı. 27 Nisan 2022 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere belediye zabıta yönetmeliği hükümlerine göre 100 kişilik kadro ile Zabıta Memuru Alımı yapılacak. KPSS Taban puanı sırasına göre yapılacak sıralama ve sonrasında yapılacak Zabıta Memurluğu sınavı ile değerlendirme yapılacak.

Mezuniyete Göre Zabıta Memuru Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alacak. Buna göre Erkek ve Kadın adaylar içerisinden,

  • Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerden mezun 70 Zabıta Memuru,
  • Ön Lisans Üniversitelerin Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta) veya Yerel Yönetimler mezunu 20 Zabıta Memuru,
  • Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerin Rus Dili, Rus Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık (Rusça) programlarından mezun 5 Zabıta Memuru,
  • Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerin İngiliz Dili, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) programlarından mezun 5 Zabıta Memuru,

Detaylı kontenjan dağılımı ise;

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise,

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavından ön lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Daha önce görev yapılan kamu kurum ve kuruluşlarından disiplin cezası almamış olmak, Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından gün almamış olmak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta memuru alımı için başvurular Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak. Şahsen yapılacak başvuru için aşağıdaki bilgileri kullanabilirsiniz.

Başvuru Adresi: Gülveren Mahallesi Hürriyet Caddesi Kepez/ANTALYA adresindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı i

Başvuru Tarihi: 30 Mayıs- 3 Haziran ve 6-10 Haziran 2022 tarihlerinde mesai bitimine kadar (mesai günlerinde saat 08:30-17:30 arasında) yukarıda sayılan başvuru belgeleri ile birlikte, sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümünü yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim