Ankara Büyükşehir Belediyesi memur alımı yapacak. Bugün yayımlanmış olan Belediye Personel Alımı ilanına göre Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 250 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Memuru yönetmeliğine göre adaylardan KPSS ve eğitim nitelikleri talep edilecek.

ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU MEMUR ALINACAK!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 kişilik boş kadro ile Kadın Erkek adaylar içerisinden Genel İdare Hizmetleri sınıfından Ön Lisans Mezunu 100 Zabıta Memuru ve Lisans Mezunu 150 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ankara Büyükşehir Belediyesi memur alımı ilanına göre adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan, KPSS, Eğitim, Yaş, Boy şartları aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Belediye adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak.

Yaş Şartı: Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak.

Boy Şartı: Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Sürücü Belgesi Şartı: En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Eğitim Şartı:

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru alımı başvuruları 14 Haziran 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece istenen belgeler ile birlikte Büyükşehir Belediyesine şahsen yapılacaktır. Bu yönde Sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yaptırmak üzere Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleksi içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı / Altındağ-ANKARA adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim