Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 150 kişilik boş kadro ile İtfaiye Eri alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci 1 - 12 kasım 2021 tarihleri arasında alınmıştı. Başvuru sürecinin sona ermesinden sonra adaylar başvuru sonuçlarını beklemeye başladılar. Peki Büyükşehir Belediyesi memur alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Değerlendirmeler nasıl yapılacak?

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 150 memur alımı için başvurular KPSS Puanı ile yapıldı. Buna göre başvurular Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden 60 Taban KPSS Puanı ile yapıldı. Değerlendirmeler KPSS Puanı sırasına göre yapılacak olup kadro sayısının 5 katı kadar aday sınava çağırılacak. 750 Kişilik bir liste ile adaylara Yazılı ve sonrasında sözlü sınav ile İtfaiye eri sınavı yapılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Değerlendirmesine göre başvuru sonuçları 18 Kasım 2021 tarihinde açıklanacak. Başvur sonuçları belirtilen tarihte Ankara Büyükşehir Belediyesi Resmi İnternet adresi olan www.ankara.bel.tr üzerinden duyurulacaktır. İlgili sonuçlarla birlikte adaylara Sınava Giriş belgeleri iletilecektir.

İtfaiye Eri Sınav Konuları Nedir?

Sözlü ve uygulamalı sınav 22/11/2021-01/12/2021 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal 2 Bulvarı No: 9, 06070 İskitler-Altındağ/ANKARA adresindeki yerleşkesinde yapılacaktır. Sınavlar saat 09.00’da başlayacaktır.

Sözlü sınav konuları:

  • Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  • Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat,

konularını kapsar.

Uygulamalı sınav konuları;

Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞNİ OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim