Ankara Büyükşehir Belediyesi memur alımı ilanı yayımlandı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere İtfaiye Eri Alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde Belediye Başkanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak görevlendirilmek üzere İtfaiye Eri yönetmeliğine göre 150 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Adayların KPSS, Yaş, Eğitim gibi nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

KADRO BİLGİSİ NEDİR?

Kadro Unvanı: İtfaiye Eri

Hizmet Sınıfı: GİH

Kadro Derecesi: 10

Kadro Adedi: 150

Niteliği: İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak

Cinsiyet: Kadın/Erkek

KPSS Puan Türü: KPSSP93

KPSS Puanı: 60

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesine itfaiye eri alımı için genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Yaş Şartı: Yapılacak Sınav ile 30 yaşından gün almamış olmak gerekir.

Sürücü Belgesi Şartı: İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarından mezun olan adayların başvuru yapacağı kadrolar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Ankara Büyükşehir Belediyesine Memur Alımı başvuruları Kasım ayı itibari ile başlayacak. 1 - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleks içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ-ANKARA adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim