Yeni Belediye Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelen ilan ile Çorum İli İskilip Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacak. 60 KPSS İle Memur Alımı yapılacak olup Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek.

Buna göre İskilip Belediyesi 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere ilk defa atanacaklara uygulanacak sınav ve atama yönetmeliğine göre Devlet Memuru Alımı yapılacak.

KPSS En Az 60 Puan İle Memur Alımı Kontenjanları Nedir?

Belediyenin memur alımına başvuru için 2020 yılı KPSS Puanı kullanılacak. Bu yönde Lise mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Belediye 3 kişilik kadro ile Lise mezunu 1 Şoför ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alınacak. Lisans mezunu ise 1 VHKİ alımı yapılacak.

Ancak Lise mezunu VHKİ için adayların KPSS'den 70 puan almış olmaları gereklidir.

Başvuru Süreci Nisan'da Başlıyor

İskilip Belediyesine Memur alımı başvuruları Nisan ayında başlayacak. Bu yönde 4 Nisan 2022 tarihi ile 6 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuru alınacak. Adaylar başvurularını sadece istenen belgeler ile yapılacak. İsteyen şahsen belediye adresine teslim edebilecek. İsteyen de belgeleri Elektronik ortamda hazırlayıp başvuru tarihleri içerisinde [email protected] mail adresine göndermeleri gereklidir.

Kimler Belediye Memur Alımına Başvuru Yapabilecek?

Başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Bu kapsamda genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" şartları aranacak.

Ayrıca Özel olarak, KPSS şartını sağlıyor olmak ve ,

  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,
  • 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya en az (D) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • V.H.K.İ. kadrosu için, MEB onaylı Bilgisayar sertifikasına sahip olmak veya mezun olduğu okuldan Bilgisayar dersi gördüğünü belgelemek,

BAŞVURU KILAVUZU