Belediyeler memur alımı ilanlarını yayımladılar. Mayıs ayı içerisinde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanlarına göre Kamuya 1440 kişilik kadro ile alım yapılacak. Bu yönde 5 farklı Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta ve İtfaiye eri yönetmeliği kapsamında Belediye Personel Alımı yapılacak.

Peki hangi kadrolarda memur alımı yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

5 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLAN YAYIMLADI!

Yayımlanan Belediye İlanlarına göre alımlar,

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi,
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi,
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi,
  • Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
  • Muğla Büyükşehir Belediyesi,

1440 MEMUR ALIMI YAPILACAK

Söz konusu yukarıdaki belediyeler bünyelerine 1440 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacaklar. Bu kapsamda alımların çoğu İstanbul Büyükşehir Belediyesine yapılacak. Alımlar ise Zabıta Memuru Alımı ve İtfaiye Eri Alımı kadrolarında yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise;

  • 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSp93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak,
  • Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,
  • Sınav tarihi ile 30 yaşından gün almamış olmak,
  • En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi:

250 kişilik boş kadro ile Ön Lisans mezunu ve Lisans Mezunu 250 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Bu kapsamda Ön Lisans 100 ve Lisans mezunu 150 Zabıta Memuru alımı yapılacak olup adayların KPSS'den en az 65 Puan almış olmaları gereklidir. Başvurular 14 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi:

İBB bünyesine toplamda 819 kişilik kadro ile Zabıta Memuru Alımı ve İtfaiye Eri Alımı yapılacak. Bu kapsamda iki ilan yayımlanmış olup 541 İtfaiye Eri ve 278 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Alımlar en az lise mezunu adaylardan yapılacak olup, 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gereklidir. İtfaiye Eri Alımı için Buraya Tıklayınız. Zabıta Memuru alımı için ise Buraya Tıklayınız.

İzmir Büyükşehir Belediyesi:

Belediye 100 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacak olup, Alımlar Lise Mezunu 50 ve Ön Lisans Mezunu 50 zabıta Memuru kadrosunda yapılacak. Adaylardan KPSS için en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Başvurular en geç 28 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Muğla Büyükşehir Belediyesi:

MBB 171 kişilik kadro için alım yapacağın belirtti. Buna göre Alımlar, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 101 İtfaiye Eri be 70 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde KPSS'den en az 50 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi:

Belediye 100 kişilik boş kadro ile İtfaiye Eri Alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar Ön Lisans Mezunu 40 ve Lisans mezunu 60 kişilik kadro ile alım yapılacak. Adayların bu kapsamda 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular sadece istenen begeler ile birlikte şahsen belediyeye yapılacak. İlan Hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

YENİ BELEDİYE PERSONEL ALIMI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim