Ülkemizde en çok talep gören mesleklerden bir diğer olan zabıta memurluğu için bu ay içerisinden belediyelerin alım ilanları gelmeye devam ediyor. 2 belediye tarafından daha alım yapılacağı açıklanmış olup bu noktada toplamda 5 belediye 158 zabıta memuru istihdam edecek. İlan yayınlayan belediyeler, kadro sayıları ve başvuru şartları haberin devamında yer almaktadır.

Hangi Belediyeler Alım Yapıyor?

Yayınlanan son ilanda Ankara Çankaya Belediyesi 80, Şenkaya Belediyesi 2, Beykoz Belediyesi 50, Amasra Belediyesi 1 ve son olarak da Selçuklu Belediyesi 25 zabıta memuru alımı yapacağını açıkladı.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili zabıta memurluğu kadroları için adayların sağlaması gereken genel şartlarTürk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesince hüküm giymemiş olmak, erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak, görevini yapmaya engel bir durumu olmamak, erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak 1metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kilodan dan fazla fark olmamak, s 2018-KPSSP93 ve Lisans 2018-KPSS P3 türünde en az 50 puana sahip olmak ve en az ön lisans mezunu olmak şartlarının sağlanması istenmektedir.

Aynı zamanda adayların ilana göre değişen ilgili lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olması, ilgili yaş aralığında olması, ehliyeti olması gibi birtakım özel şartları da sağlaması istenmektedir.

Başvuru Şekli

Adayların ilanda yer alan belgeler ile birlikteilgili Zabıta Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmekte olup posta ve diğer kanallar üzerinden yapılan başvurular bu süreçte kabul edilmeyecektir.

İlgili ilanlara ilişkin detaylar: https://www.isinolsa.com/belediye-personel-alimlari/senkaya-belediyesi-kadin-erkek-lisans-mezunu-memur-alimi-devam-ediyor-h33138.html

https://www.isinolsa.com/belediye-personel-alimlari/25-zabita-memuru-alinacak-iste-basvuru-sartlari-h32887.html

https://www.isinolsa.com/belediye-personel-alimlari/beykoz-belediye-baskanligi-50-zabita-memuru-alimi-yapacak-h32545.html

https://www.isinolsa.com/memur-alimlari/belediye-den-50-kpss-puani-ile-itfaiye-eri-ve-zabita-memuru-h32864.htm

Editör: TE Bilisim