Ülkemizdeki Belediyeler bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı yapacaklarını ilan ettiler. Bu kapsamda 3 farklı belediye bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından İtfaiye Eri alımı yapılacak. Bu yönde alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında memur alımı yapılacak. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. 

ALIM YAPACAK BELEDİYELER VE MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM?

Yayımlanmış olan ilanlara göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Aksaray Büyükşehir Belediyesi bünyesine toplamda 375 itfaiye eri alımı yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi: Ankara Büyükşehir Belediyesi Lise ve Ön Lisans mezunları içerisinden alım yapacak. Bu kapsamda Kadın Erkekler arasından 100 Lise mezunu ve 200 Ön Lisans mezunu itfaiye eri alınacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi: Belediye Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9 ve 10. dereceli kadrolarına 50 kişilik boşluk ile Ön Lisans Mezunu İtfaiye eri alımı yapılacak.

Aksaray Belediyesi: Aksaraylılara sonsuz hizmet sağlayan belediye bünyesindeki perosnel ihtiyacını karşılamak üzere Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar arasından Lise mezunu B sınıfı ehliyete sahip 10 kişi ve lise mezunu C sınıfı ehliyete sahip 10 kişi ve Ön Lisans mezunu 5 kişi olmak üzere toplamda 25 İtfaiye eri alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Belediyelerin İtfaiye eri alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturası ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların yukarıdaki genel nitelikler dışında ayrıca özel olarak aşağıdaki şartlara haiz olmaları gereklidir.

- 2018 yılın ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSp93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 

- Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak,

- Erkeklerde 167cm ve kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, 

- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

- Mezuniyetine göre B Sınıfı veya C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

Şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Belediyelere İtfaiye eri alımları için başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak. Buna göre Aksaray Belediyesine başvurular 06 Nisan 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 10 Nisan 2020 tarihine kadar alınacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise, 06 - 20 Nisan 2020 tarihleri arasında başvuru alacak.

ANKARA'DA İTFAİYE ERİ ALIMLARI ERTELENDİ!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise başvuru ve sınav tarihinde erteleme kararı aldı. Belediyenin resmi internet adresi üzerinde yayımlanmış olan duyuya göre başvuruların ileri bir tarihe ertleendiği bildirdi. Bildiğiniz üzere ülkemizdeki CORONAVİRÜS sebebi ile birçok şeye sınırlandırma getirildi ve bu bağlamda başvuru esanasında yakın temas olabileceğini düşünen belediye alımların ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İlanı Detayları.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlanı

Aksaray Belediyesi İlanı

Editör: TE Bilisim