Ülkemizde Bulunan Büyükşehir Belediyeleri Memur Alımı ilanları yayımladı. Yayımlanan Belediye Personel Alımı ilanlarına göre Bayram sonrası Büyükşehir Belediyeleri 812 Memur Alımı Yapacak. Bu kapsamda Belediye Memur Alımı için adaylardan bazı şartlar istenecek. Bunların başında gelen eğitim ve KPSS şartı olacak. Adayların en çok takıldığı noktalardan birisi olan KPSS için en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Peki 60 KPSS Puanı ile Memur Alımı başvuru şartları nelerdir? Hangi Belediyeler memur alımı yapacak? Alım yapılacak kadrolar nelerdir? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

HANGİ BELEDİYELER MEMUR ALIMI YAPACAK?

Türkiye genelinde Önemli rol oynayan Büyükşehirler memur alımı yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyeleri ilan yayımladı. 3 Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ilanlara göre 812 kişilik kadro ile alım yapılacak.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi 171 memur,
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 memur,
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 541 Memur alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Belediyelerin Memur alımı ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU MEMUR ALIMI YAPILACAK!

İlgili belediyeler bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 812 kişilik kadro ile Zabıta Memuru Alımı ve İtfaiye Eri Alımı yapacak. Buna göre;

Muğla Büyükşehir Belediyesi 171 kişilik boş kadro ile Lise Mezunu: 51 Erkek İtfaiye Eri, Ön Lisans Mezunu: Kadın Erkek 50 İtfaiye Eri ve 22 Zabıta Memuru, Lisans Mezunu: Kadın Erkek 48 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 kişilik boş kadro ile Lise mezunu 50 ve Ön Lisans mezunu 50 olmak üzere toplamda 100 İtfaiye Eri alımı yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 541 kişilik kadro ile Lise Mezunu: 60 Kadın ve 120 Erkek İtfaiye Eri, Ön Lisans Mezunu: 21 Erkek, 150 Kadın ile 10 Erkek/Kadın İtfaiye Eri Alımı yapılacak. Lisans Mezunu: 20 Kadın, 50 Erkek ile 30 Erkek/Kadın itfaiye Eri Alımı yapılacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca yapılacaktır.)
  • Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları. (10/6/1991 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).
  • Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.
  • 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

KPSS ŞARTI NEDİR?

Büyükşehir Belediyelerine memur alımı için adayların 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR VE İLANLARIN DETAYLARI:

Söz konusu ilanlara başvurular Bayramdan sonra başlayacak. Başvurular şahsen veya Elektronik ortamda e-posta ile istenen belgelerin gönderilmesi veya teslim edilmesi ile birlikte yapılacak. Başvuru tarihleri ve ilanların detayları şöyledir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 541 Memur alımı başvuruları 25 Mayıs - 01 Mayıs 2021 arasında. Detayları Burada

İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 Memur alımı başvuruları 24 - 28 Mayıs 2021 arasında. Detayları Burada

Muğla Büyükşehir Belediyesi 171 Memur alımı başvuruları 24 - 27 Mayıs 2021 arasında yapılacak. İlan detayları Burada

Editör: TE Bilisim