Belediye Personel Alımı ilanları yayımlandı. Temmuz ayı içerisinde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre Kamuya 14 Belediye Memur Alımı yapacak. Alımlar Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarında yapılacak. Bu kapsamda yayımlanan ilanlara göre Belediyeler yoplamda 265 İtfaiye Eri Alımı ve Zabıta Memuru Alımı yapacaklar. İşin Olsa Ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilanların detayarını ve kontenjan dağılımını aktaracağız.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

a. 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60, 65 veya 70 puan almış olmak,

b. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

c. 657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesi ve Belediye İtfaiye Yönetmeliği’nin 15/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

d. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

e. İtfaiye Eri kadrosuna başvuracak adaylar için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları,

f. 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIMI YAPACAK BELEDİYELER:

Samsun Büyükşehir Belediyeesi: Ön Lisans Mezunu 40 İtfaiye Eri ve Lisans Mezunu 70 Zabıta Memuru Alımı Yapılacak.

Çanakkale Belediyesi: 60 KPSS Puanı ile Ön Lisans Mezunu 6 İtfaiye eri ve 3 Zabıta Memuru, Lisans Mezunu ise 3 Zabıta Memuru alınacak.

Osmaneli Belediyesi: Ön Lisans Mezunu 1 İtfaiye eri, Lisans mezunu ise 1 İtfaiye Eri ve 2 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Çorum Bayat Belediyesi: 60 KPSS İle Ön Lisans Mezunu 3 İtfaiye Eri Alımı yapılacak.

Konya Altınekin Belediyesi: Ön Lisans Mezunu 65 KPSS Puanı İle 3 Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

Çayıralan Belediyesi: Lise Mezunu 2 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Çankaya Belediyesi: Lise Mezunu 15, Ön Lisans 15 ve Lisans Mezunu 50 olmak üzere toplamda 8 Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

Karasu Belediyesi: Lisans Mezunu 6 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Güngören Belediyesi: Lise Mezunu 3, Ön Lisans Mezunu 8 ve Lisans Mezunu 11 Zabıta Memuru alınacak.

Marmaris Belediyesi: 70 KPSS İle Lisans mezunu 9 Zabıta Memuru alınacak.

Eğil Belediyesi: Lisans Mezunu 1 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Osmaneli Belediyesi: 2 Zabıta Memuru ve 2 İtfaiye eri alınacak.

Kadıköy Belediyesi: Ön Lisans Mezunu 2 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Sarkışla Belediyesi: Lisans Mezunu 5 İtfaiye Eri Alımı yapılacak.

Editör: TE Bilisim