İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı toplantıda özellikle birçok adayın merakla beklediği bekçilik alımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Sevdasıyla Yaşımız Hep 18" temasıyla düzenlen İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında, bekçilik ile ilgili de açıklama yapan Soylu konu ile ilgili olarak ilerleyen zamanda 500 bekçi alımı gerçekleştireceklerini duyurdu. Binlerce adayın merakla beklediği konu hakkında detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

500 Bekçi Alınacak

İçişleri Bakanı Soylu tarafından yapılan açıklamada bekçi alımını "Biz zaten 30 bin kadro verdik. 8 bin 500 bekçinin imtihanları bitti. Yarın inşallah arkadaşlarımız son bir değerlendirme ve analiz daha yapacak ve açıklamada bulunacaklar. İstanbul ili için söylüyorum 500 bekçi daha kadrosu açıldı. Böylelikle İstanbul 'a toplamda 1500 bekçi alınacak” ifadeleri ile duyururken binlerce aday da müjdeli haberi akmış oldu.

İlan Ne Zaman Yayınlanır?

Her ne kadar yapılan açıklamada binlerce aday meraklı bir şekilde ilanın yayınlanacağı zamanı beklemeye koyuldu. Özellikle 2019’un da sonuna gelinen şu günlerde ilanın 2019 bitmeden yayınlanıp yayınlanamayacağı ise merak konusu.

Bekçilik Alım Şartları Değişmişti

Geçtiğimiz ayalrda Resmi Gazete kararı ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımında değişiklik yapıldı. Buna göre 2020 yılına da yaklaşırken yeni alım şartlarında hangi değişikliklerin yapıldığı, adayların en çok merak ettiği konuların başında yer aldı. Bekçilik alımı şartlarının değişikliğine ilişkin detaylar yer almaktadır:

https://www.isinolsa.com/egm-alimlari/pa-polis-ve-bekci-alimi-degisikligi-icin-duyuru-yapti-pomem-h29101.html

Editör: TE Bilisim