Polis Akademisi Başkanlığı Bekçi Alımı Duyurusu Yayımladı. Az Önce ( 07 Ocak 2021 ) yayımlanan duyuruya göre 2020/1 Bekçi alımı için Yazılı sınav duyurusu yapıldı. Sınava katılacak adayların dikkatine şeklinde başlayan duyuru ile Polis Akademisi Başkanlığo sınav tarihini paylaştı. Aynı zamanda söz konusu duyuru ile sınav ve soru detayları paylaşıldı.

400 BEKÇİ ALIMI YAPILACAK!

Geötiğimiz aylarda yayımlanan ilan ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine en az İlköğretim mezunu Bekçi Alımı yapacak. Sadece İstanbul ili için yapılacak alımlarda sınav süreci başlıyor. Tüm değerlendiremler bittiğinde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 400 Bekçi Ataması daha yapılacak.

SINAV TARİHİNDE GÜNCEL DUYURU:

16 Ocak 2021 Cumartesi günü yapılacak olan 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı, koronavirüs (Covid-19) salgınının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler doğrultusunda hafta sonu uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamalarının devam etmesi nedeniyle 20 Ocak 2021 Çarşamba günü, saat 14.00’te gerçekleştirilecektir. 

DUYURU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

SORU VE CEVAP SAYISI BELLİ OLDU!

Bekçi alımı yazılı sınavında adaylara 100 soru sorulacak. Sınav 14:00 'da başlayacak olup 120 dakika dan oluşacak. Sınavda adaylara A ve B kitağçığı ile 5 şık sunulacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav soruları ve cevap anahtarları 22 Ocak 2021 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Sınav sonuç bilgileri 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr  internet adreslerinden yayımlanacaktır.

SINAV KONULARI:

TÜRKİYE GENELİ BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

2020 yılında sadece İstanbul ili için ilan gelmişti. 400 Kişilik kadro ile başvuru alındı. Bekçi olmak isteyen adaylar Türkiye Geneli Bekçi Alımı için ilan bekliyor. 2021 yılında ayrılan bütçeye göre en az 7 bin bekçi alımı bekleniyor. 

Türkiye Geneli Bekçi alımı ilanı geldiğinde anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim