Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Bekçi Alımı için başvuru süreci devam ediyor. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar ve başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak bir kez daha sizlerle detayları paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Polis Akademisi Başkanlığı 2020 yılı kapsamda 1. Dönem Bekçi alımı yapacak. Alımlar İstanbul ili için ve sadece Erkek adaylar için yapılacak. Buna göre 400 kişilik boş kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alınacak. Buna göre başvuru süreci devam etmekte olup başvuru şartları ve detayları sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Polis Akademisi Başkanlığı Bekçi Alımı için başvurular 19 Eylül 2020 tarihinde başladı. Adaylar başvurularını en geç 02 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 17:00'da kadar Polis Akademisi Başkanlığı Resmi İnternet adresi olan pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bekçi alımı için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Memuriyete Engeli olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına herhangi bir engeli olmamak, Alkol veya Uyuşturucu tedavisi görmemiş veya görmüyor olmak, Başvuru süreci içerisinde herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Eğitim Şartı: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Boy Şartı: En az 167 cm boyunda olmak. Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

Askerlik Şartı: Askerlik ödevini bitirmiş olmak.

İkamet Şartı: Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak.

Yaş Şartı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (19.09.2002 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (19.09.1990 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim