İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkalığı tarafından gerçekleştirilen alımlar ve aday memurluk eğitimleri sonucunda İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlendirilen bekçi alımı ilanları için geri sayım başladı. Adaylar lise ve dengi okullardan mezun olma şartı ile başvuru yaptıkları alımlar için ilk açıklama geldi. Açıklamada İstanbul ilinde görevlendirilmek üzere 400 bekçi alımı yapılacağı ifade edildi. Erkek adayların başvuru yapabildiği 2020/1. dönem Çarşı ve mahalle bekçisi alımı duyurusu aşağıda belirtilmiştir.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından PAEM mahkeme kararı ile eğitim sınavı sonuçları, PMYO eğitim sonu sınav sonuçları, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Adli Bilimler Enstitüsü duyuruları ile Güvenlik Birimleri Enstitüsü 2020 yılı doktora yeterlilik duyuruları açıklandı. Beklenen duyurulardan bir tanesi Lise mezunu polis alımı ile lise mezunu bekçi alımı kadrosu ilanları kaldı. Bu kapsamda Eylül ayı içerisinde her iki ilanda açıklanması bekleniyor.

İKAMET ŞARTI OLACAK MI?

İkamet şartı yönetmelik kapsamında gerekli olan başvuru şartlarından bir tanesi olmaktadır. Adayların bu ilan için İstanbul dışından başvuru yapabilmeleri için ikamet şartı kılavuzda belli olacak. Adaylar başka illerden de başvuru yapmak istemekteler. Diğer illerdeki alımlarda ise Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli illerindeki alımlar için yeni duyuruların ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı.

Editör: TE Bilisim