Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz haftalarda bünyesine istihdam etmek üzere Türkiye Geneli 8 bin 187 kişilik boşluk ile Çarşı ve mahalle Bekçisi alımı yapacağını duyurmuştu ve bu yönde Türkiye Genelinde 200 bine aşkın kişi başvuru yaptı. Söz konusu ilana en az lise mezunu olan ve diğer nitelikleri taşıyan adaylar başvuruda bulunabildiler.

Polis Akademisi yapılan başvuruları inceliyor ve sonuçları hazırlıyor. Bu yönde bizde İşin Olsa ekibi olarak tahmini olarak sonuçların ne zaman açıklanacağı, Sınav aşamaları ve şahsen başvuru alınması hakkında sizlere detyalı bilgiler sunacağız.

BAŞVURULARIN ŞAHSEN ALINMASI:

Ön Başvusunu Polis Akademisinin resmi imternet sitesinden yapan ve Sınav Başvuru ücreti olan 130 TL yi yatıran adaylar şimdilik başvuru sonuçlarını bekliyor. Başvuru sonuçları açıklandığında adaylar istenen belgeler ile birlikte Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve başvuru merkezlerine mesai saatleri içerisinde (08.00-17.00 saatleri arası) Müracaat Kabul Komisyonuna şahsen başvuruda bulunacaklardır. Bunun dışında posta yolu ile yapılan veya başvuru tarihleri dışında başvuru yapanların başvuruları iptal edilecektir.

ŞHAEN BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER?

Bu belgeler doğrultusunda şahsen başvurusu kabul edilmiş olan adaylar Ön Sağlık Kontrol Komisyonuna alınmaya hak kazanacaklardır. Ayrıca Aranılan nitelikleri taşıyan ve istenen belgeleri getiren adayların şahsen başvuruları alınır. Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.

SINAV AŞAMALARI:

Polis Akademisine bekçi alımı için başvuru yapmış olan adaylar için yapılacak aşamalar Sınav Merkezlerine Şahsen Başvuru-Evrak Teslim ve Ön Sağlık Kontrolü ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı (Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü Sınav) şeklindedir.

Adayların internet üzerinden https://pa.edu.tr adresli resmi internet sayfasında yukarıda belirtilen tarihler arasında ön başvurularını yaptıktan sonra başvuru yerleri, başvuru ve sınav tarihleri, istenecek belgeler ile gerek görülen diğer bilgiler Devlet Personel Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü veya Başkanlığın resmi internet sayfasıyla ya da diğer uygun iletişim araçlarıyla duyurulur. Adaylara ayrıca posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların başvuru merkezleri ve başvuru tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 yılı Çarşı ve mahalle Bekçisi alımı için adaylar başvurularını 18 Mart 2019 tarihi ile 01 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. 2018 Yılında yapılmış olan bekçi alımı için Ön Başvuru sonuçları 15 gün sonr aaçıklanmıştı. işin Olsa ekibi olarak 2019 yılı bekçi alımı içinde başvuru sonuçları ilerleyen günlerde açıklanacağı yönünde tahmin ediyoruz.

Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz. Veya bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek ilanları sosyal medyanız üzerinden görebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim