Türkiye İŞKUR üzerinden 26 bekçi alımı yapılacak.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı İŞKUR e-şube Portalı üzerinden En az ilkokul mezunu adaylara yönelik olarak tecrübe şartı aranmadan vardiyalı çalışma esaslarına uyum sağlayabilecek Bekçi alımları yapılacağı açıklandı.

5 Haziran 2020 tarihi itibariyle kamu kurumlarında ve özel firmalara memur ve personel alımları devam ediyor. Adaylara yönelik olarak gerçekleştirilen istihdamlardan bir tanesi de özel firmalar tarafından yapılan özel güvenlik görevlisi ile bekçi alımı kadroları olmaktadır. Özel güvenlik görevlisi alımlarında lise mezunu olmak, 5188 sayılı kanuna göre özel güvenlik kimlik kartına sahip olarak silahlı ya da Silahsız güvenlik sertifikası yetkisinde olmaları, sağlık şartları taşımaları silah kullanmaya herhangi bir hukuki ya da sağlık engelinin olmaması istenilmektedir.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

Bekçi alımlarında istenilen başvuru şartlarına göre adayların En az 18 yaşını doldurmuş olmaları 19 yaşından gün almış olmaları gerekmektedir. Bay ya da bayan bekçi alımlarında vardiyalı çalışma esaslarına uyumlu olabilmek eğitim şartlarında en az ilköğretim lise mezun olmak istenmektedir. Bu anda İŞKUR üzerinden başvurusu devam eden ondan fazla il genelinde bekçi alımı ilanı bulunuyor.  Bu iller başta Büyük şehirlerde olmak üzere;  Ankara, Aydın, Konya, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa, aydın, Ağrı, Konya, Sakarya İllerinde gerçekleştirilecektir.  boş yapmak için adaylar İŞKUR portal üzerinden e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile giriş yapmaları ilan arama bölümünden unvana bekçi yazarak ara butona basmaları yeterli olacaktır.