Ölçme Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı dün itibariyle KPSS tercih kılavuzunu paylaştı. Kılavuz dahilinde Türkiye genelinde yapılacak kamu alımları ile ilgili tüm kadrolar ve kontenjanlar belli olurken, yapılan incelemelerde kadın ve erkek adaylar arasından bekçi alımı yapılacağı da öğrenildi.

KPSS İle Kadın-Erkek Bekçi Alımı Hangi Kuruma Yapılacak?

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılacak bu alımlarda, iki farklı niteliğin istendiği görülüyor. Başvuru şartlarına göre istenen nitelikler ise şu şekilde;

  • Ortaöğretim mezuniyeti
  • Güvenlik tahkikatının olumlu sonuçlanması.

Bu bakımdan ilgili kadroya başvuru yapacak olan kişilerin en az ortaöğretim kurumlarından mezun olması ve güvenlik açısından da herhangi bir sorunun bulunmaması halinde atanması oldukça ihtimal dahilinde. Özellikle yüksek puan alan kişiler mevcut kurumda istihdam edilebilir.

KPSS İle Kadın Erkek Bekçi Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Yayınlanan KPSS kılavuzu ile birlikte başlayan süreçte ilk tercihler 3 Aralık tarihi itibariyle yapılacak. Bu nedenle mevcut kadrolara başvuru yapmak ve bekçi olmak isteyen kişilerin 3 Aralık tarihi itibariyle başlayacak tercih sürecini takip etmesi ve tercihlerini ÖSYM sistemi üzerinden yapması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim