İçişleri Bakanlığı tarafından kamuya yeniden bekçi kadrosunun ihdas edilmesi ile aralıklarla Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan bildiriler sonucu bekçi alımları Türkiyye'nin 81 ili için yapılmaya devam etmektedir. Şu an için bekçi alımlarına erkek adaylar başvuru yapabilmektedir. Ancak Türkiye geneli başlatılan kampanyalar ile kadın adaylar seslerini duyurmaya çalışıyor. Özellikle sosyal medya üzerinden çok sayıda kadın aday kadın bekçi alımları yapılmasını talep etmektedir.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bekçi alımlarına kadın adayların başvurmalarına yönelik her hangi bir engel yok. Ancak ilgili ilanın düzenlenmesi ve kadın adaylar için de kontenjan ayrıldığının açıkça belirtilmiş olması gerekmektedir. Şu ana kadar yayımlanana bekçi ilanlarında kadın adayların başvuru yapmasına olanak tanınmadığı için henüz alımlar yapılmıyor. Peki kadın bekçi alımı yapılır mı?

KADIN BEKÇİ ALINACAK MI?

Kadın bekçi alımları yapılsın talepleri sürüyor. Peki kadın bekçi alımları yapılacak mı? İlerleyen dönemlerde kadın bekçi alımına yönelikte bazı düzenlemeler yapılabilir ancak şu an için alımın yapılması olanaksız gözüküyor. Öyle ki bekçi alımına askerlik ödevini tamamlamayan erkekler dahi başvuru yapamıyor. Yani askerlik şartının aranmasından dolayı kadınların henüz bekçi alımına başvurması olanaksız gözükmektedir.

Editör: TE Bilisim