Emniyet Genel Müdürlüğü 2020 yılı 400 Bekçi alımı yapacak. Başvuruların 19 Eylül 2020 tarihi ile 02 Ekim 2020 tarihleri arasında alınmıştı. Sadece istanbul ili için yapılacak Bekçi Alımı için sonuçlar açıkladı mı? Adayların en çok merak ettiği konulardan olan Sınav esasları ve aşamaları nedir? Tüm bu soruların cevabını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

400 Bekçi Alımı Yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Eylül Ayı içerisinde yayımlanmış olan ilana göre 2020 yılı 1. Dönem kapsamında sadece İstanbul ili için 400 Bekçi alımı yapılacak. Söz konusu ilan için başvurular 19 Eylül 2020 tarihinde başladı ve 02 Ekim 2020 tarihinde sona ermişti. Adaylar Sınav başvurularını 250 TL sınav ücreti karşılığında gerçekleştirdi.

Türkiye Geneli Bekçi Alımı Yapılacak mı?

2020/1 kapsamında yayımlanan ilana göre sadece istanbul ili için alım yapılacak. Ancak adaylar tüm Türkiye genelinde bekçi alımı bekliyor. Bu konuda Polis Akademisi Başkanlığı herhangi bir açıklama yapmadı. Öte yandan 2020 yılının sonlarına gelirken müjdei haber Polis Akademisi Başkanlığından bekleniyor.

Türkiye Geneli Bekçi alımı bekleyen adaylar lütfen yorumlara yazarak beklentilerini bizlerle paylaşsınlar.

2020/1 Bekçi Alımı Şahsen Başvurular Ne Zaman?

Adaylar Ön Başvuru işlemlerini gerçekleştirdiler. Sırada ise Şahsen başvuru var. Ön başvuru yapan adaylar, şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve merkezlerine, mesai saatleri içerisinde (08.00-17.00 saatleri arası) Müracaat Kabul Komisyonuna şahsen başvuruda bulunacaklardır. Başvuruların 02 Ekim 2020 tarihi ile bitmesinin ardından ilgili duyuru Polis Akademisinden bu hafta içerisinde beklenmektedir.

Sınav Esasları Nedir? Sıralı aşama:

Ön Başvuru yapan adaylar aşağıdaki sıra şeklinde değerlendirme yapılacaktır.

  • Sınav Merkezlerine Şahsen Başvuru-Evrak Teslim
  •  Ön Sağlık Kontrolü
  •  Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı (Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü Sınav)

Fiziki Yeterlilik Sınav Parkuru Belli Mi?

Şahsen başvuru ve sınav aşamalarını geçen adaylar en son Fiziki Yeterlilik sınavına katılacak. Bu kapsamda Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

2019 yılında yapılmış olan Fiziki Yeterlilik Sınavı parkuru şöyledir;

Editör: TE Bilisim