Bekçi adaylarının uzun zamandır beklediği 2020 yılı bekçi alımı için süreç bugün başlıyor. Polis Akademisi Başkanlığı 18 Eylül 2020 tarihi itibari ile yayımladığı duyuruya göre bünyesine 400 kişilik boşluk ile Bekçi alımı yapılacak. Başvuru süreci Bugün ( 19 Eylül 2020 ) itibari ile başlıyor. Başvuru yapacak adaylar için detayları sizlerle paylaşıyoruz.

ERKEK 400 BEKÇİ ALINACAK!

Polis Akademisi Başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre 2020/1 kapsamındaki başvuru kılavuzuna göre Sadece İstanbul ili için 400 bekçi alımı yapılacak. Bu yönde Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı Erkek adaylar içerisinden 400 Çarşı ve Mahalle bekçisi alacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Polis Akademisi Başlanlığı adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Memuriyete herhangi bir engeli olmamak, Hakkında herhangi bir kötü hüküm giymemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir terör örgütü üyeliği bulunmamak" gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak,
  • İstanbul'da ikamet ediyor olmak, 
  • Askerliğini yapmış olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, 
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR!

Bekçi alımı başvuruları Bugün ( 19 Eylül 2020 ) başlıor. Adyalara başvuru için 13 günlük süre verilmş olup en geç 02 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. 

Adaylar başvurularını sadece pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim