Bakan Soylu Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı bekleyen adaylar için yeni müjdeler verdi. 2020’de bekçi alımı yapılacak mı? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul için bekçi alımlarında kontenjan artırımı yapılacak mı sorusuna verdiği cevapta; İstanbul ilinde yapılan bir etkinlikte kendisine ani gelen soru neticesinde 1500 kontenjanı ifade ettiğini bunun dışında İstanbul ilinde bekçi alımında kontenjan artırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı. İstanbul’da 1000 bekçi kontenjanın olduğunu ifade etti.

YEDEK BEKÇİ ADAYLARI İÇİN ALIM OLACAK MI?

Bilindiği gibi 2020'de 10 bin bekçi alımı açıklanmış bu alımalrdan 8 Bin kişilik istihdam gerçekleştirilmişti. Adayların, Koronavirüs nedeniyle kalan kontenjanlar için yedek listede bulunanlara yönelik alımları olması beklentisi var. Bakan Soylu açıklamalarında "Yedek adayların Asil kontenjanında getirilmesi gibi kuralın olmadığını, Yedek alımlarında kural asil listede bulunan adaylardan, sağlık vs nedenle boşalan kadrolara girmek için konulduğunu ifade etti. çarşı ve Mahalle Bekçiliğinde toplam kadro sayısı 30. 000 olduğunu 28.500 kadronun doldurulduğunu, şu anda elimizde 1500 civarında bir kontenjan kaldığını, Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yeni bir kontenjan açılması halinde 5-10 bin daha bekçi alımı yapılarak toplam sayı 40 bine tamamlanabileceğini ifade etti.

BAŞVURU ŞARTI VE MAAŞ HAKLARI;

772 sayılı kanuna göre istihdam edilen Çarşı ve mahalle bekçileri alımları Emniyet Genel Müdürlüğü polis akademisi tarafından ilan edilerek temel eğitim ile alınıyorlar. Maaş haklarında en az  lise mezunu bekçi 4352 TL önlisans mezunu 4357 TL ve son olarak 4 yıllık Lisans mezunu 4400 TL maaş haklarına sahipler. bekçi olmak için hangi başvuru şartlarına sahip olmak gerekiyor? T.C.. vatandaşı olmak, en az lise ve dengi okullardan mezun olmak, fiziki şartlarda 167 santim boyundan uzun olmak beden ile kitle endeksinin 18 ve 27 aralığında olması, ikametgah şartlarına başvuru yaptığı illerde yaşıyor olmak, askerlik görevini tamamlamak, 18 yaşında tamamlayıp yaş şartını 31 yaşından gün almamış olmak, toplum önünde kötü şöhretli olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, 657 sayılı kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, Emniyet Teşkilatı sağlık şartları taşımak, sağlık yönetmeliği hükümleri de ki şartları taşımak güvenlik arşiv soruşturmasından olumlu almak başvuru şartlar aranmaktadır.

İŞİN OLSA 

Editör: TE Bilisim