İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Silivri’de halk ile görüşmelere devam ediyor. Soylu, Silivri Piri Mehmet Paşa Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yıldız ile birlikte esnafları ziyaret etti. Burada Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na geçerek, burada esnafla bir araya geldi. Soylu burada önemli açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Soylu aynı zamanda birçok kişinin de merakla beklediği bekçi alımı ile ilgili de birtakım açıklamalarda bulundu. İstanbul'un huzur şehri olduğunu söyleyen Soylu, kısa süre önce başlayan ve büyük ilgi gören gece bekçisi uygulamasına ilişkin olarak yeni alımın müjdesini bekçi adaylarına duyurdu.

Bekçi alımlarının sokaklarda huzurun oluşturulabilmesi için yapıldığını belirten İçişleri Bakanı, 4-5 ay içerisinde yeni bekçilerin görevlerine başlayacağını ifade ederek aynı zamanda köylere de bekçi uygulamasının getirildiğini, bekçilerin köylerde yaşayan kişilerden alınacağını söyledi.

Köylere De Bekçi Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ayrıca, "İstanbul'a 2016 yılında 9 milyon 300 bin turist geldi. Bugün bu rakam 13,5 milyon. İnşallah 2019'un sonunda 15 milyon. Bunu gördüler, bindiriyorlar Türkiye'ye. Birileri Türkiye'nin tekerine çomak sokmak için 23 Haziran'ı fırsat olarak kolluyor. Bunu çok net şekilde görüyorum. Sokaklardaki huzuru oluşturabilmek için bekçi verdik. Daha da vereceğiz, 8 bin bekçi alıyoruz. Şu anda Silivri'nin köylerine bekçi sözü verdik. Silivri'nin 18 köyüne bekçi alıyoruz. 4-5 ay içinde tamamlayacağız. Bekçileri köyde yaşayanlardan da atayacağız." Şeklinde yeni bekçi alımını da ilan etmiş oldu.

Editör: TE Bilisim