İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek üzere İstanbul ilinde 400 Çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı 20 Ağustos 2020 tarihli duyurusuna göre İstanbul ilinde görevlendirilmek üzere yakın zamanda resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru daha açıklanarak çarşı ve mahalle bekçisi alımı resmen başlayacak. Başvurulara ilişkin detaylardan bazıları belli oldu.

İSTANBUL DIŞINDAN BAŞVURU OLACAK MI?

Bekçi alımı kadro dağılımı da 400 kişi İstanbul ilinde görevlendirilecek. Bazı adayların beklemiş olduğu şartlardan bazılarını için olsa ekibi olarak aktarıyoruz. Polis Akademisinin yapmış olduğu açıklamada 2020/1 alım duyurusunun 7245 sayılı Çarşı ve mahalle bekçisi Kanunu ve giriş sınavı yönetmeliği kapsamında alınacağı ifade edilmiştir. Bu kapsamda istenilen eğitim şartı lise mezunu olmak gerekecektir. Yapılan duyuruda diğer başvuru şartlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edilmiştir. Daha önce yapılan Bekçi alımlarına göre ikametgah şartı yaş şartı gibi şartlarda istenebilecektir. Önceki alımlarda yaş şartı için en az 18 en fazla 31 yaşından gün almamış gerekmektedir. Fiziki şartlarda ise 167 santimden uzun 18 ile 27 aralığında vücut kitle endeksinin olması gerekecektir.

İKAMET ŞARTI;

Alımların sade İstanbul ilinde yapılacak olması ile adaylarının en çok merak ettiği konulardan bir tanesi İstanbul dışında başvuru yapılabilecek mi? ilanlarda ikametgah şartı aranacak mı? Sorunun cevabı Polis Akademisi Başkanlığının açıklamış olacağı sınav duyurusunda detaylı olarak açıklanacaktır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim