Türkiye Geneli 81 il için bekçi alımları geçtiğimiz dönemlerde yapılmıştı. Bekçilik bir çok adayın umudu oluyor. Alımların en az lise mezunu olan adaylar için geçerli olması ise binlerce adayı umutlandırıyor ve adaylar Polis Akademisi Başkanlığından gelecek yeni alım ilanlarını dört gözle beklemekte. İşin Olsa ekibi olarak bizlere gelen bir çok talep ve soru üzerinde hazırladığımız bu haberimizde sizlere 2019 yılı sonuna kadar yeni bekçi alımları yapılacak mı hakkında olacak.

İLK ALIMLAR MART'TA YAPILDI!

Her yıl bekççi alımları yapılmakta. 2019 yılı için çarşı ve mahalle bekçiliği alımları için alım duyurusu Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Mart ayında gelmişt ve başkanlık yaptığı duyuruda 2019/1 ile Türkiye Geneli 8 bin bekçi alımı yapılacağını ve ardındna hemen gelen 2019/2 ile Ankara ve İstanbul illerindeki köylere bekçi alımı ilanı gelmişti. 2019/2 ile ise 187 kişilik kadro ile alım yapıltı. Bu bağlamda 2019 yılı için ilk etapta  8 bin 187 bekçi alımı yapıldı.

Adaylar bu ilan için başvurularını 18 mart 2019 tarihi ile 01 Nisan 2019 tarihleri arasında yaptılar. Binlerce adayın başvuru yaptığı bekçi alımları için sadece 8 bin 187 aday göreve başlayacak. Ancak söz konusu olan 2019/1 ile 2019/2 ile başvurus kabul edilmeyen veya sınav aşamlarında elenen adaylar ve yeni adaylar 2019 yılı sonuna kadar yeni alım bekliyorlar.

2019/3 BEKÇİ ALIMI YAPILACAK MI?

2019 yılı için 8 bin 187 Çarşı ve Mahalle bekçisi alımı yapıldı. Adaylar yeni alımları yani 2019/3 ile tekrardan 8 bin bekçi alımı yapılmasını istiyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bizlere gelen sorulara cevap vermeye çalşacağız.

2019 yılı için Bekçi alımları tamamlandığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı ve yeni alımların yapılmayacağını belirtti. Evet malesef ki yeni bekçi alımı ilanını bekleyen adaylar bu habere üzülecek ancak Süleyman Soylu ramazan ayı içerisinde katıldığı iftar programında yaptığı açıklamarda yeni alımların 2019 yılı sonuna kadar yapılmayacağını belirtti.

YENİ BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği oldukça ilgi alıyor. Bu nedenle başvuru sayısı en yüksek olan ilanlar arasında yer alıyor. Her yıl sadece bir kez alımı yapılan bekçi adayları malese yeni alımlar için 2020 yılını bekleyecek. Tahmini olarak ise yeni bekçi alımları Şubat, Mart, Nisans ayları içerisinde yapılır.

BEKÇİ ALIMLARINI BEKLEYEN ADAYLAR BURADA

Ayrıca yenş bekçi alımı ilanlarını bekleyen adaylar ilan geldiğinde veya herhangi bir duyuru yapıldığında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilirler.