Günümüzün beğenilen meslekleri arasında yer alan bekçilik için son iki yılda alımlar artmış olmakla birlikte binlerce aday da bekçi alım ilanlarına yoğun ilgi göstermektedir. Bu kapsamda bu yıl için alınacak olan Mahalle ve Çarşı Bekçisi ilanında adaylar sınav aşamasını geçtiğimiz günlerde tamamlamışlardı. Bundan sonraki aşamada ise adaylar sonuçların açıklanması ile birlikte sözlü mülakat ve fiziksel yeterlilik aşamasında ter dökecek olup bu aşamalarda başarılı olan adaylar ilgili il ve ilçelerde istihdam edilecektir.

Sonuçların Açıklanması ve Sorgulama

Geçtiğimiz günlerde binlerce bekçi adayı yazılı sınavda ter dökmüştü. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı sınav sonrası ise adaylar sonuçların açıklanmasına odaklandı. Bir sonraki aşama olan fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sınavına katılmak için adayların bu sınavdan geçer not olan 50 ve üzerin puan alması şart. Bu sebeple binlerce aday MEB tarafından 7 Ağustos 2019’da açıklanacak olan sonuçları heyecanla bekleme başladı. Adaylar sınav sonuçlarını hem Polis Akademisi sayfası olan https://www.pa.edu.tr sayfasından hem de MEB http://odsgm.meb.gov.tr internet sitesinden sorgulayabilecekler.

Sözlü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı

Adaylar 7 Ağustos’ta MEB tarafından açıklanacak olan sonuçlardan 70 puan ve üzeri almaları sonucunda bir sonraki aşama olan sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarına girmeye hak kazanacaklardır. Bu kapsamda geçer not alan adayların yapacağı işlemler ve bir sonraki aşamalar hakkında detaylı bilgi almaları doğrultusunda hazırladığımız rehbere ulaşmak için: https://www.isinolsa.com/bekci-alimlari/2019-yili-bekci-alimlari-icin-adaylari-bundan-sonra-ne-bekliyor-h27406.html

Editör: TE Bilisim