16 Nisan 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi ara verdiği görüşmeleri yaklaşık 50 günün ardından yeniden başlıyor. Türkiye genelinde 81 ilde kadroları hızla arttırılan meslek gruplarından bir tanesi olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadroları oldu. Bekçi personellerine müjdeli haber geldi. TBMM'nin açılmasından sonra ilk Gündem maddelerinden bir tanesi maaş zammının da olacağı açıklandı.

BEKÇİ MAAŞ ZAMMI OLACAK MI?

Bekçilerin yeni yetkiler konusundaki yasa teklifi görüşülecek. Çarşı ve Mahalle Bekçileri çalışma sürelerinde düzenleme olacak. Emniyet ve asayişin gerektirdiği durumlarda, bu çalışanlar haftalık bir günlük istirahat suresi tanınacak. Haftalık çalışma süresi ise 40 saat olacak. Bekçilerin çalışma sürelerindeki değişiklik ile birlikte maaşlarında da artış olması bekleniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi görüşmelerinde ile alınacak bekçilerin görev ve yetkileri olacak.

Bekçilerin yetkileri konusundaki düzenlemeler de şu maddeler yer alıyor;

Çalışma saatlerinde iki görev alanında kimlik sorgulama ve araç durdurma, şiddete mağdur kalan istismara  uğrama riski bulunan çocuk ve kadınların kolluk birimine teslimi, görev alanındaki cadde sokak meydanlarda trafiğe engel olan araçların kaldırılması ve zor kullanma silah kullanma yetkilerine sahip olmaları konusunda görüşmeler gerçekleştirilecek. Bekçiler genel kolluk kuvvetlerini yardımcı olarak Jandarma görev alanında çalışanlar için Jandarma hizmet sınıflarına dahil edilecek.