Resmi Gazete’de yer alan yeni düzenleme ile birlikte bekçi alımlarına dair yenilikler getirildi. Yapılan bu düzenlemeler ile birlikte bekçi alımlarında yeni şartların geçerli olacağı belirtilirken en çok merak edilen bekçi alımı askerlik şartı kalktı mı sorusu da yanıtını buldu.

Bekçi Alımı İçin İstenen Evraklar Değişti

Bekçi alımları sırasında adayların T.C kimlik numaralarını, adli sicil kaydını, eğitim bilgisini, erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini, yaş düzeltme yapanların konuyla ilgili resmi belgesini, şehit ve gazi çocukları için durum belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.

Önceki dönemlerde askerlik terhis belgesinin fotokopisi istenirken yeni düzenlemeler ile birlikte bu belge yerine erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini gösterecek evrak istenmeye başlandı. Bu değişiklik ile birlikte erkek adaylar için askerlik şartı da kaldırılmamış oldu. Yapılan bu düzenleme ile birlikte başvuracak olan erkeklerin hala askerliğini yapmış olması gerekiyor. Fakat yapılacak yeni alımlarda ilan şartlarında askerliğe yer verilmemesi de konuşulanlar arasında.

Editör: TE Bilisim