EGM tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 28 bin güvenlik görevlisi alımı sonrasında birçok vatandaş, alımın ne zaman yapılacağı, hangi illerde olacağı ve alıma dair diğer detayları merakla beklemekteydi. Özellikle 2020 içerisinde gerçekleştirilecek olan güvelik görevlisi alımı için paylaşılan diğer detaylara haberimizin devamında yer verdik.

EGM Açıkladı

EGM tarafından paylaşılan açıklamada,Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Birliği Derneği Başkanı Levent Güler “Sektörde şu anda yaklaşık 300 bin kişi çalışıyor. Bu yıl yaklaşık 25 bin kişilik istihdam yarattık, 2020 yılında yaklaşık 28 bin kişilik daha yeni istihdam yaratmayı hedefliyoruz. O yüzden şartlarımız pek çok sektöre göre iyi olmasına rağmen çalıştıracak eleman bulmakta zorlanıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Sınav Ne Zaman Olacak?

Sınav takvimi ile ilgili yapılan açıklamada tarihler ve sınav yerleri şu şekilde belirtildi.

Hangi İllerde Alım Olacak?

28 bin güvenlik görevlisi alımı için hangi iller kapsamında alım yapılacağı ile ilgili bir açıklama bulunmazken GÜSOD tarafından daha önce kamuya gerçekleştirilen güvenlik görevlisi alımlarından, istihdam edilen bireylerin Türkiye’nin birçok farklı il ve ilçesinde görevlendirildikleri bilinmektedir. Bu sebeple yapılması beklenen bu alım için de Türkiye geneli bir görevlendirme yapılması muhtemel olarak ifade edilebilir.

EGM tarafından yapılacak olan güvenlik görevlisi alımı için duyuruları takip etmek için: https://www.egm.gov.tr/ozelguvenlik

Alım hakkında detaylı bilgi ve başvuru şartlarını görüntülemek için: https://www.isinolsa.com/guvenlik-gorevlisi-alimi/2020-de-28-bin-ogg-guvenlik-gorevlisi-alinacak-basvurular-h30110.html

Editör: TE Bilisim