İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde büyükşehirlerde kırsal bölgelerde Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak mı sorusu çokça sorulmakta. Bu sebeple bu konudaki resmi açıklamaları ve detayları şu şekilde sıralayabiliriz.

672 BEKÇİ ALIMI YAPILMASI BEKLENİYOR!

Ankara ilinde görev süresi sona eren bekçilerin mezuniyet töreninde Ankara İl Müdürü tarafından 2020 yılında 172 kır bekçisi olmak üzere 500 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı müjdesini verdi. Vatandaşların huzur ve güvenini sağlamakla görevli olan bekçilerin göreve geldiği tarihten itiberen asayiş olaylarında önemli bir düşüş yaşandığı ifade edilmişti. Bu sebeple yeni alımlar yapılmaya devam etmesi bekleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında 2020 de bekçi alımı yapılmasının düşünüldüğünü fakat bu şartlarda alım yapılmasının mümün olmadığını ifade etti. Çünkü Bekçi alımlarında adaylara eğitim verilmesi gerektiği şuanda bunun mümkün olmadığı ifade edildi.

İLANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 yılında çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanlarının ne zaman açıklanacağı şuanda belli olmasa da kır bekçisi olarak 172 çarşı bekçisi olarak 500 olmak üzere 672 kişilik alım ilanı pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs salgının bitmesinin ardından ilanlar açıklanması bekleniyor Gelişmelerden anında haberdar olmak için TIKLAYIN