Ülkemizde son iki senedir en çok ilgilinin gerçekleştiği alımlarından biri de çarşı ve mahalle bekçiliği alımına yönelik olmuştur. Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan İstanbul ile Ankara köylerine 187 bekçi alım sınavı ise geçtiğimiz günlerde iptal edildi. Fakat konu ile ilgili olarak Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklama ile mevcut alımın devam edeceğini, Türkiye genelinde birçok köye bekçi alımı yapılacağını açıklamıştı.

2019/3 İlanı Yayınlanacak Mı?

2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımına yönelik yazılı sınav sonuçları da açıklanmış olup bu aşamadan sonra adayları sözlü sınav aşaması bekliyor. Sözlü aşamadan sonra ise yıl sonuna kadar 2019/3. Dönem Bekçi alımı için adayların yeni bir alım umutları ise sürüyor. İlgili konu hakkında bir gelişme olası durumunda sitede hemen paylaşılacaktır.

2020’de Kaç Bekçi Alınacak?

772 sayılı çarşı ve mahalle bekçisi kanunu bünyesinde çarşı ve mahalle bekçisi alımları gerçekleşmekte olup bu doğrultuda 2020 yılında da en azından 2019 ve daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020/1 ve 2020/2 olmak üzere iki ayrı alımın yapılması bekleniyor. 2019’un da sonuna gelirken bu yıl içerisinde halen bir alımın yapılacağına ilişkin bir bilgi mevcut değilken adayların bekleyişleri ise sürüyor.

Bekçilik Başvuru Şartları Neler?

Adaylardan genel alım şartlarının yanı sıra en az lise mezunu olmak, en az 167 cm boya sahip olmak ve beden kitle endeksinin 18 ile 27 arasında olması, sağlık sorunu bulunmaması, ilan edilen ve başvuru yapılan yerde ikameti bulunması, 18 yaşında büyük olmak ve 31 yaşını aşmamış olmak ile askerliğini yapmış olma şartı aranmaktadır.

Başvuru Şartları Değişecek Mi?

Birçok aday ilgili alımda en az ortaöğretim mezunu olma, yaş şartının 35’e çıkarılması, askerlik şartının kalkması gibi birtakım değişikliklerin 2020’de yapılacak olan alımda değişmesini istiyor. Konu ile ilgili gelişmeler olduğunda siteden siz okuyuculara duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim