Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımları için önemli bir açıklama geldi. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz emekliye ayrılan bekçilere plaket verdi. Burada bazı açıklamalar yaptı.

2019 yılı köylere ve illerde 2019-1 ve 2019-2 alımlarında toplamda 8 bin.242 bekçi alımı yapıldı. Sözlü sınav sonuçları da geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Buna göre 2020 yılında yeni ilanların ne zaman açıklanacağı merakla beklenmekte.

2020'de 672 BEKÇİ ALINACAK!

Henüz ilan tarihi belli olmasa da ne kadar bekçi alımı yapılacağı konusunda önemli bir açıklama geldi. Ankara Emniyet Müdürlü Servet Yılmaz emekliye ayrılan bekçiler için düzenlenen plaket verme töreninde Bekçilerin önemli hizmetler gördüğünü ifade ederek Ankara ilinde 1568 mahalle bekçisi görev yaptığını ve asayiş olaylarının önlenmesinde ve suçluların yakalanmasında faydalı alışmalar yürüttüklerini ifade etti. 2020 yılında ise toplamda 672 bekçi alımı yapılacağı müjdesini verdi. Bu alımların 172'si kır bekçisi olacak. Diğer 500 kişi ise çarşı ve mahalle bekçisi olacağını ifade etti.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olması, eğitim düzeyinde en az ilköğretim mezunu olmaları, yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmaları, fiziki şartlara uygun olmaları, silah taşımalarına engel bir durumun olmaması, sağlık şartlarını taşımaları istenilecek. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilmesi beklenen yeni ilanlar için gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim